Peter Mattes v reklame

SPOZNÁTE ICH? Herci z Dedičstva tvárami televíznych reklám

Fotogaléria: Spoznajte hercov seriálu Dedičstvo v televíznych reklamách.

Zdali sa vám povedomí? Ak ste si nevedeli spomenúť, kde ste už doteraz menej známe tváre zo seriálovej novinky Dedičstvo videli, teraz vám s týmto odhalením pomôžeme. Aj keď je obsadenie seriálu Dedičstvo založené práve na neopozeraných tvárach, mnohé sa už stihli objaviť v množstve televíznych reklám.

Začať môžeme priamo od hlavnej hrdinky Dedičstva, Júlii Miller, ktorú stvárňuje Zuzana Slámková. Tá si zahrala v reklame pre komerčnú banku, poznáte ju však aj zo seriálov Nevinní, Dr. Ludsky či Prvé oddelenie a zahrala si aj vo filmovej rozprávke Orest z rodu čarodejníkov. S herectvom prichádza do styku už od svojich dvanástich rokov. Práve vtedy sa stala členkou ochotníckeho divadla DINO v Hornej Strede, odkiaľ prišli na kasting do Dedičstva viacerí herci, medzi nimi aj Agneša Dominová, ktorá v seriáli stvárňuje farskú gazdinú Gitku Neumannovú, typickú klebetnicu, taktiež členku miestnej „farskej tajnej polície“ Fatajpo. Aj Agneša sa objavila v reklame, pre mobilného operátora zahrala tanečnicu spolu s jej hereckou kolegyňou z ochotníckeho divadla Helenou Moravanskou. K ochotníkom patrí aj Jozef Brestič, ktorý v našom seriáli stvárňuje mafiána Farkaša a poznáte ho z reklamy na minerálnu vodu.

Tajná milenecká dvojica v Dedičstve Peter Mattes (seriálový Dano Petrovič) a Kristína Guštafíková (Kristína Šandorová), majú taktiež skúsenosti s televíznou reklamou. Peter sa v hereckej oblasti pohybuje už od detstva, stvárnil veľa hereckých úloh a zahral si asi v tridsiatich reklamách. Najnovšie sa najvýraznejšie objavuje v reklame pre potravinový reťazec. Kristínu si zas z kastingu vybrali do reklamy na whisky, ktorá sa zatiaľ vysiela mimo územia Slovenska. Kika je inak vyštudovaná pedagogička z učiteľskej rodiny, pracovala pre Fun rádio, Ring TV a zahrala si aj v internetovom seriáli Huste.tv Cestovka. Seriálovú Lydku, Ivetu Penthorovú, ste mohli spoznať v reklame na jogurt, záchranára Martina Stranku, Marcela Klímu, zas v ďalšej reklame pre komerčnú banku. Marcel by rád odštartoval vďaka takýmto príležitostiam svoju kariéru: „Už štyri roky sa okolo tohto ‘motám‘. Reklamy, komparz, epizódne úlohy napríklad v Paneláku. Študujem posledný ročník na FTVŠ, ale herectvo ma baví a chcel by som sa mu viac venovať.“

Nový seriál z prostredia slovenskej dediny Dedičstvo pokračuje už tento pondelok o 21:40 na Jojke.